FIND A LITTLE TREASURE




Yksi joululahjoistani oli laatikon sisällä, jonka sisus on kuin tapetilla sivelty. Siinä on pieniä lintuja ja pieni teksti pohjassa, jossa kehotetaan löytämään oma pieni sisäinen aarteensa, noin niin kuin vapaan ajattelijan vapaana käännöksenä. Tässä tapauksessa siis pelkkä laatikko on melkein yhtä ihana kuin itse lahjakin, pipo ja sukat :)

Mitäpäs jos elämän tarkoitus onkin etsiä aarteita? Joko konkreettisia tai sitten niitä omassa mielessä tapahtuvia pieniä juttuja ja oivalluksia?

En ollenkaan kiistä, etteikö olisi ihan kauhean hauskaa olla oikea aarteenmetsästäjä-arkeologi, sellainen just kuin Harrison Ford elokuvissa sai olla. Mutta sellaista menoa on turha odottaa, vaikka kuinka toiveiden ajattelisi toteutuvan, joten ottakaamme ihan suoraan niitä pienempiä. Josta puheen ollen, olen vakaasti harkinnut hankkivani metallinpaljastimen! Melkein tänään jo lähdin sitä ostamaan, mutta ihanliianturhaanjoskusviisas mieheni sanoi, että hei, siellä on maa jäässä, ei siellä voi nyt kaivaa. No joooo.... mut haittaaks se jos jotain haluu... Eli siis varmaan lähipäivinä käyn jonkun halvan tempaisemassa ja sitten alan etsiä!

Rautanauloja, sanoi tyttäreni... Juu, juu, niitä varmaan, mutta ei saa lannistaa, mitä jos löytyisikin ihan muutaman miljoonan aarre muinaisten merirosvojen kätkemänä juuri minun pienelle maatilkulleni tänne kauas kylmään pohjoiseen...?

Mutta tosissaan, ajatuksena hauskaa. Voihan sieltä joku vanha nappi tai jopa vanha penni löytyä, ihan mieluusti kokeilen pelkästä ajatuksen ilosta nyt kun tämän jutun keksin. Ja mistä sen keksin? Jep jep, just sellaisesta tuhkimotarinasta, jossa yks kaveri Britanniassa löysi pellolta hyvin laajan ja kalliin aarteen.

No en minä tosissani ole - ainakaan enempää kuin 5 prosenttisesti, tai 10.... :)

Sillä kaikkein tärkeintä on, että löytyisi se oma rauha, luottavainen mieli, joka ei horjuisi missään eikä koskaan. Vaikka mitä tapahtuisi. Itse asiassa minulla sellainen onkin, mutta joku toinen puoli joskus vaan pyrkii esiin horjuttamaan luottoani. Niin meille usein tapahtuu. Ihmisille.

Sisäinen rauha, se on se todellinen aarre.

Silti aion hankkia metallinpaljastimen.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PAPPAN TYTTÖ

Tavallinen vaan

Kuka ymmärtäisi minua?